1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

ŞİRDEN MAYALI PEYNİR


Peynir Çeşitleri
  • Yapıldıktan hemen sonra tüketime hazır olan “taze ya da olgunlaşmamış” peynirler
  • Üretildikten hemen sonra tüketilmeyen; belirli sıcaklık ve bağıl nem koşullarında belirli süre “olgunlaşmış” peynirler
Beyaz Peynir Üretimi

Aynı kalitede üretim yapılabilmesi için peynire işlenecek süt standardize edilmektedir. Daha sonra pastörizasyon işlemi belirlenmiş olan sıcaklık ve süre normlarına göre ısıl işlem uygulanmaktadır (Sütün pastörizasyonu mevzuatlarda belirtildiği üzere 63-65°C de 30 dakika veya 72-75°C de 15-20 saniyedir). Pastörizasyondan sonra sütün ısısı mayalama sıcaklığı 28-32°C ye soğutulur. 28-32°C ye soğutulan sütlere pıhtılaşma olacak şekilde maya ilave edilir. Mayalanan süt pıhtılaşmaya başlar. Pıhtı kesim olgunluğuna geldiğinde 3 cm3 veya 2 cm3 lük parçalar halinde kesilir. Pıhtı kendi halinde süzüldükten sonra 2-3,5 saat baskılı süzme işlemine tabi tutulur. Baskı işlemi tamamlanan teleme, kalıplar halinde kesilerek salamuraya atılır. Salamuradan çıkarılan peynir kalıpları teneke içinde mevsimine göre 12 saat-4 gün arasında dinlendirilir. Ambalajlama işlemi biten peynirin olgunlaşmasının sağlanması amacıyla 5-6°C lık soğuk hava depolarında bekletilmektedir.
Yorum (0)
Çok İyi0
İyi0
İdare Eder0
Kötü0
Çok Kötü0

0,0 Puan

0 kişi puan verdi
Yorum ve Puan verebilmeniz için GİRİŞ yapmanız gerekiyor.
Benzer Bloglar
  • DOĞAL PEYNİR ÜRETİMİ

    Akçalar Peynircilik Peynirleri
    Peynir enerji değeri yüksek ve protein, kalsiyum ve B2 vitamini yönünden zengin bir besindir. Peynir,  doğal koşullarda alınan her çeşit sütten yapılabilir. Sütün özellikle hayvandan hayvana ve mevsime göre değiştiği gibi peynirin de kalitesi buna bağlı olarak değişir. 

  • PEYNİR 24 Aralık 2020